EA incorporarà al doctor Piñas al consell d’administració de l’Hospital com a conseller assessor, que ho farà de forma altruista

Adam Tomàs, alcaldable d’Esquerra Republicana – Esquerra d’Amposta a l’Ajuntament d’Amposta, acompanyat de diferents membres de la llista i del doctor Ismael Piñas ha presentat aquest dimarts 9 de maig al matí les propostes dels republicans en matèria de salut i d’atenció social. Abans, però, Tomàs ha volgut posar en relleu tota la feina feta des de l’Hospital Comarcal i la residència de gent gran aquests darrers anys. “La Covid ens va posar a prova i crec que l’hem superat amb molt bona nota, tant gràcies als professionals com a la gestió de l’equip de govern”, ha dit l’alcaldable. Tomàs ha destacat les noves maneres de treballar i de relacionar-se en l’àmbit sanitari a nivell territorial que van realitzar-se en plena pandèmia. “Amb la covid, l’equip de cirurgia d’Amposta va anar a treballar a un altre centre i això ha acabat derivant que, un cop superada la situació, hàgim seguit treballant de manera concertada amb centres del territori pel que fa al servei de cardiologia, o que participem en 650 operacions  i 450 proves diagnòstiques més per ajudar a reduir la llista d’espera del territori”, ha dit. Un altre projecte que ha destacat és la integració de Salut i Social fent d’Amposta un dels set municipis on es desenvolupa la prova pilot del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Tomàs també ha destacat que la inversió en maquinària tecnològica ha passat de 250.000 € a l’any a 450.000 € a l’Hospital Comarcal, així com la sortida de SAGESA en la regularització de treballadors i de contractes. 

Tomàs ha anunciat els que seran els compromisos de la formació republicana en matèria de salut i d’atenció social. En aquest sentit, ha assenyalat com a proposta destacada: la incorporació del doctor Ismael Piñas al consell d’administració de l’Hospital Comarcal d’Amposta com a conseller delegat de forma totalment vocacional i altruista. Piñas, ha estat director territorial de Salut, director territorial d’Acció Social i Ciutadania. “El doctor Piñas, és una persona experta en integració social i sanitària, com també en salut. Volem que ens ajudi gent experta, gent que coneix el món sanitari, gent que s’estima Amposta i el territori des de l’àmbit social i sanitari” ha dit. 

Tomàs també s’ha compromès a desenvolupar un nou servei d’habitatges tutelats per a gent gran amb una prova pilot inicial de 10 habitatges, amb la línia de seguir fent territori per a l’Hospital Comarcal d’Amposta es vol ampliar de forma mancomunada diversos serveis com la reumatologia entre d’altres per reduir les llistes d’espera, la unitat polivalent de medicina de l’esport com un nou servei de recerca amb l’escola universitària d’EUSES i el Centre de Tecnificació de les Terres de l’Ebre, amb la prescripció d’activitat física com a eina per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes, i que també estarà a disposició de totes les entitats esportives d’un nou espai esportiu. A més, Tomàs s’ha compromès a finalitzar la quarta, la cinquena planta i la remodelació de tot el servei d’urgències. 

El doctor Piñas, molt emocionat, ha estat l’encarregat de concloure la roda de premsa agraint al candidat la confiança i explicant els motius pels quals accepta la proposta: “Soc ampostí i he viscut tota la vida aquí excepte els meus períodes de formació com a metge. Mai he desenvolupat la meua tasca professional a Amposta, em va fer una gran il·lusió per què significa un retorn cap a tot allò que m’ha donat la meva ciutat. Aportar l’expertesa en salut i en serveis social. El meu compromís només té una condició, vull un retorn a cost zero, no vull cobrar ni un cèntim, ni per assistències, ni per desplaçaments i evidentment en forma de salari, la meva expertesa i hores a dedicar són a cost zero i vull que quedi molt clar” ha conclòs el doctor Piñas. 


Deixa un comentari

La teva adreça electrónica no es publicarà. Els camps marcats * són obligatoris

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies