Esquerra d’Amposta acompleix un 82,7% de les propostes electorals del mandat

“Abans de començar amb la presentació de les nostres propostes per a les properes eleccions, crèiem que era de rebut fer balanç d’aquelles mesures amb què vam presentar-nos a les eleccions del 2019, per donar compte a la ciutadania del nostre compliment”. Així presentava el balanç del programa electoral davant la premsa l’alcalde d’Amposta i alcaldable d’Esquerra d’Amposta – Esquerra Republicana de Catalunya a les eleccions del 28 de maig, Adam Tomàs.
En aquesta trobada, acompanyat de diversos membres del govern ampostí, Tomàs recordava que EA es va presentar a les eleccions amb un programa de 150 mesures, dividides en 5 eixos. D’aquestes se n’han tirat endavant 127, que representen un 82,7% de compliment del programa electoral. El candidat ha posat en valor el grau de compliment malgrat la Covid: “No em cansaré de dir que, malgrat haver estat més de 700 dies aturats, hem estat capaços d’executar un 82,7% del programa electoral, fet que fica en valor la feina feta al capdavant de l’Ajuntament d’Amposta”.
L’equip d’Esquerra d’Amposta ha posat en valor d’una banda el fet de prioritzar aquelles accions que situen les persones al centre, ja que el 17,3% de mesures no executades formen part d’accions d’obra que es va considerar que no eren prioritàries i podien ser aplaçades per al proper mandat. D’altra banda, també ha destacat el fet d’alinear els compromisos amb l’Agenda 2030 i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
L’alcalde també ha volgut fer balanç d’algunes de les mesures de cada bloc, destacant-ne les següents:

Eix 1: Ajuntament al servei de la gent
• Implementació del programa de gestió documental
• Creació de l’Oficina d’Atenció Ciutadana
• Renovació tecnològica de l’Hospital Comarcal d’Amposta

Eix 2: Treball i activitat econòmica
• Posada en funcionament del Sindicat: 3,5 M€ destinats a empreses locals i reducció de l’atur del 22% al 12%
• Creació de 1.150 llocs de treball
• Venda de totes les parcel·les de sòl públic dels polígons industrials
• Implantació de Premier Tech

Eix 3: Participació i transparència
• Creació dels horts socials
• Ampliació de l’hotel d’entitats
• Obtenció del segell Infoparticipa
• Celebració assemblees informatives i de barri

Eix 4: Benestar, cultura i esport
• Construcció del Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado
• Increment de l’Atenció Domiciliària
• Recuperació de la Celòquia del Castell i rehabilitació de la Biblioteca
• Construcció del pavelló de Tecnificació
• Dinamització del Centre de Tecnificació Esportiva, amb el pas de més de 1.000 esportistes

Eix 5: Habitatge, espai públic i sostenibilitat
• Increment de l’habitatge públic, passant de 4 al 2015 a més de 150 actualment, entre els de l’Ajuntament, la Generalitat i les entitats del tercer sector
• Construcció del pati i la pista poliesportiva del Consol Ferré
• Urbanització i obertura del carrer Itàlia, pendent de feia més de 40 anys
• Millora de l’enllumenat públic en coherència: no només s’han canviat fanals, sinó també el cablejat i s’han reduït quadres elèctrics
• Substitució de clavegueres, supressió de barreres arquitectòniques, canvi de la xarxa d’aigua potable i millora de voreres
• Construcció de la Sala de residus del mercat i posada en funcionament de la deixalleria mòbil

Per concloure, Tomàs ha recordat que moltes de les dinàmiques que ara es generen i s’entenen com a ordinàries en el dia a dia de la ciutat, no es donaven abans que l’equip d’Esquerra d’Amposta entrés a governar. També ha posat en valor els projectes estrella com l’edifici de Lo Sindicat, el Casal Civic Ruiz Salgado, el pavelló de Tecnificació, els Horts Socials i l’Espai Dones, tal com deia l’alcaldable, “no només perquè han suposat més de 10 M€ d’inversió, sinó perquè són espais on generem comunitat i teixit associatiu i on es treballen temes com l’envelliment actiu. Per tant, el que fem des d’Esquerra Republicana és allò que ens vam comprometre a fer: tirar endavant infraestructures i dotar-les de contingut en projectes transformadors per a la nostra societat. “


Deixa un comentari

La teva adreça electrónica no es publicarà. Els camps marcats * són obligatoris

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies