El Sindicat i l’antic CAP, eixos de la innovació empresarial per a Esquerra d’Amposta

A les portes del que fins ahir va ser el Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Amposta, l’alcaldable d’Esquerra d’Amposta, Adam Tomàs, ha presentat les principals mesures econòmiques del seu programa electoral. “Volem que aquest edifici, juntament amb l’antic Sindicat, siguin espais de dinamització econòmica i pol d’atracció i recuperació de talent a la ciutat d’Amposta”, ha dit Tomàs, tot afegint: “Aquesta dinamització no només la realitzarem des de l’Ajuntament sinó que ho farem conjuntament amb el Consell Comarcal, sectors empresarials, educatius i d’innovació locals”.

Així el candidat a revalidar l’alcaldia per Esquerra d’Amposta ha reivindicat que “Amposta ha de ser el referent a les Terres de l’Ebre en la recuperació de talent ebrenc, encara que sabem que aquestes polítiques són a llarg termini i que suposaran un esforç econòmic per part de l’Ajuntament, creiem que és el camí de convertir-nos en un pol de dinamització empresarial, ja no a escala local, sinó territorial”.

Tomàs ha recordat que l’Antic Sindicat es convertirà en el centre de les Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament d’Amposta, i també s’impulsarà el primer FabLab de les Terres de l’Ebre, “un projecte pioner al territori i que es vol convertir en un espai de producció, fabricació d’objectes físics i prototips, que disposi i ofereixi maquinària digital a disposició d’empreses, emprenedors, estudiants, inventors i del públic en general”, ha comentat Adam Tomàs.

Sobre el projecte a l’antic CAP, Adam ha afegit “volem que es converteixi en un espai per analitzar i buscar solucions als nous reptes socials i econòmics de la ciutat a través del talent, la tecnologia i la comunicació on cooperin ciutadans, teixit empresarial, centres de coneixement i administracions. El laboratori d’innovació situarà a la ciutat a  l’avantguarda de la  innovació empresarial que impulsa tant la Generalitat com la Comunitat Europea”.

 

Més de 30 mesures pel treball i l’activitat econòmica

Un dels cinc eixos del programa d’Esquerra d’Amposta, Treball i Activitat Econòmica, incorpora més d’una trentena de mesures programàtiques per treballar en les àrees de  Polítiques d’Ocupació, Empresa, Turisme, Comerç i Mercat Municipal com a forma de seguir generant riquesa i dinamisme econòmic a la ciutat. A més de les actuacions vinculades a l’edifici del Sindicat –amb la ubicació del primer FABLAB de les Terres de l’Ebre o l’antic CAP –on s’instal·larà un centre per promoure la innovació empresarial-, Esquerra d’Amposta també porta al seu programa mesures com vetllar perquè es faci efectiu el desplegament de la fibra òptica als polígons o treballar per atraure petites i mitjanes empreses que s’instal·len als dos polígons industrials.

En Turisme, Esquerra d’Amposta proposa impulsar una oferta turística gastronòmica vinculada a la façana fluvial, consolidar la Torre de Sant Joan com a punt d’interès turístic, crear un espai d’aparcament de caravanes o impulsar la promoció de l’arròs com a producte estrella de la gastronomia del Delta.

En comerç, la proposta d’Esquerra d’Amposta passar per treballar amb entitats de comerciants per generar accions de promoció conjunta; potenciar el MarketPlace d’Amposta, mantindré la línia de subvencions a la millora i la competitivitat al comerç local o unificar en un mateix pagament la taxa de recollida d’escombraries dels comerços, de manera que inclogui l’import per recollida selectiva per cartró i asseguri la contribució de tots el comerços.

Finalment, en Mercat Municipal, Esquerra proposa engegar la segona fase de la rehabilitació del Mercat: coberta i terra, redactar el projecte d’enginyeria del Mercat amb climatització, automatització de portes, sistemes d’alarma i de seguretat i il·luminació LED, i donar suport a la transformació digital mitjançant l’impuls del marketplace i la instal·lació de Box per a la digitalització del punt de venda i recollida en el mateix.

 

Totes les mesures de Treball i activitat econòmica

Polítiques d’Ocupació:
26. Traslladarem l’àrea de polítiques d’ocupació i empresa a l’edifici del Sindicat.
27. Continuarem desplegant polítiques conjuntes amb el Consell Comarcal i el territori per tal d’aportar el valor afegit de l’Ajuntament d’Amposta a la dinamització econòmica de les Terres de l’Ebre.
28. Seguirem treballant conjuntament amb les empreses del territori i el SOC per tal d’afavorir la contractació d’empreses del territori.
29. Impulsarem la concentració territorial de les polítiques del SOC a la comarca del Montsià.
30. Iniciarem l’activitat del FAB LAB de les Terres de l’Ebre de la mà de la comunitat educativa, el sector privat i l’associacionisme Maker del territori.
31. Donarem suport a les iniciatives d’innovació sorgides del sector privat com per exemple el VAG (Video Art Game).
32. Continuarem impulsant polítiques de reducció d’atur i d’increment d’afiliació a la Seguretat Social.
33. Vetllarem per guanyar en competitivitat als polígons industrials garantint la implementació de la fibra òptica i la millora de la mobilitat. A més, potenciarem la creació d’un parc de naus industrials de lloguer a un preu assequible.

Empresa:
34. Promourem la innovació empresarial a l’edifici del CAP vell.
35. Fomentarem la implementació empresarial als polígons, ja sigui de petites i mitjanes empreses locals com nouvingudes.
36. Finalitzarem el desplegament de la fibra òptica als polígons industrials.
37. Continuarem actuant per millorar la mobilitat, senyalització i manteniment dels polígons.

Turisme:
38. Impulsarem una oferta turística gastronòmica vinculada a la façana fluvial.
39. Fomentarem la recuperació d’immobles rurals per ampliar l’oferta d’habitatges turístics.
40. Millorarem la senyalització informativa dels espais d’interès turístic.
41. Consolidarem la Torre de Sant Joan com a punt d’interès turístic.
42. Potenciarem la promoció de l’arròs com atractiu turístic.
43. Impulsarem l’adequació de la platja d’Eucaliptus .
44. Continuarem apostant per potenciar el turisme esportiu.
45. Crearem un aparcament de caravanes.
46. Seguirem apostant pel Pla del Foment del Turisme de la Generalitat per finançar les infraestructures necessàries per millorar l’atractiu turístic d’Amposta.
47. Impulsarem la promoció de l’arròs com a producte estrella de la gastronomia del Delta.

Comerç:
48. Potenciarem i defensarem el comerç local com a mecanisme per afavorir la dinamització i vitalitat del municipi.
49. Treballarem els espais de diàleg i col•laboració amb les entitats de comerciants del municipi per generar accions d’actuació conjuntes, com ara fires, jornades o setmanes temàtiques.
50. Promourem la creació d’entorns urbanístics amables per al comerç amb una atenció especial a les illes de vianants.
51. Facilitarem la informació sobre els locals buits i agilitzarem, en la mesura que sigui possible, el manteniment dels mateixos per tal d’afavorir la continuïtat del paisatge comercial.
52. Fomentarem i donarem suport a les fires tradicionals i artesanes per establir canals de comercialització dels productes de la terra i contribuirem, així, a la creació d’una marca catalana de productes de qualitat amb denominació d’origen.
53. Capacitarem la modernització comercial, la implementació de les TIC i el comerç electrònic mitjançant el marketplace d’Amposta.
54. Elaborarem i aplicarem programes de sensibilització sobre la funció social del comerç i la importància de la compra de proximitat.
55. Mantindrem la línia de subvencions a la millora i la competitivitat al comerç local.
56. Unificarem en un mateix pagament la taxa de recollida d’escombraries dels comerços, de manera que inclogui l’import per recollida selectiva per cartró i asseguri la contribució de tots el comerços.

Mercat: suport a la millora de la competitivitat del Mercat Municipal
57. Engegarem la segona fase de la rehabilitació del Mercat: coberta i terra.
58. Redactarem el projecte d’enginyeria del Mercat amb climatització, automatització de portes, sistemes d’alarma i de seguretat i il·luminació LED.
59. Donarem suport a la transformació digital mitjançant l’impuls del marketplace i la instal·lació de Box per a la digitalització del punt de venda i recollida en el mateix.

 

 

 

 


Deixa un comentari

La teva adreça electrónica no es publicarà. Els camps marcats * són obligatoris

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies