La restauració de l’església, un nou centre cívic a la casa del capellà i la carretera de la Ràpita al Trabucador, propostes per al Poble Nou del Delta

L’execució de la restauració de l’església del Poble Nou del Delta i la projecció d’un nou centre cívic a l’antiga casa del capellà; la construcció del dipòsit d’aigua, pendent des del 2004 i del qual ja s’ha redactat el projecte o la construcció de la nova depuradora de l’ACA són algunes de les propostes que inclou el programa d’Esquerra d’Amposta – Esquerra Republicana de Catalunya. Un programa que tampoc oblida la necessitat de reclamar a la Diputació –un cop ja aprovat el Pla Zonal de Carreteres el divendres 17 de maig- que executi l’obra de la carretera de la Ràpita al Trabucador.
Pel que fa a la restauració de l’Església, “molt necessària i reivindicada”, l’alcaldable, Adam Tomàs, s’ha compromès a “tirar endavant el conveni amb la Diputació de Tarragona i el Bisbat per tal d’executar les obres. Tomàs ha recordat que l’Ajuntament ja disposa del projecte redactat i la partida pressupostària ja habilitada; “i un cop la Diputació doni llum verd a la proposta de conveni que té damunt la taula i el signem, podrem tirar endavant l’obra”. “També ens comprometem, en el marc d’aquest conveni, a convertir l’antiga casa del capellà, en un centre cívic”, ha afegit.
L’alcaldable, acompanyat de dos membres de la llista, Agustí Tirado i Núria Ferré, també ha fet referència a dos dels projectes pendents al Poble Nou del Delta i sobre els quals aquest darrer mandat s’han fet avenços importants. “Des del 2004 hi ha pendent la construcció del dipòsit d’aigua, una infraestructura molt necessària”, ha dit, “aquest mandat hem pressionat a Sorea perquè redactés el projecte de dipòsit, pendent des del 2004, ja que era una millora del concurs, i ens comprometem a impulsar i vetllar perquè la construcció del dipòsit, que finalment és de 700 metres cúbics, es faci al més aviat possible”. “Per a executar-lo hem aconseguit una subvenció de l’ACA”, ha explicat l’alcaldable. “També vetllarem per la construcció de la depuradora que està projectant l’ACA abans del 2021 en uns terrenys que surtin d’un procés de participació amb els veïns del Poble Nou del Delta”, ha afegit.
Precisament, la voluntat d’Esquerra d’Amposta és també fer un procés de participació i debat entre els veïns del Poble Nou del Delta per poder establir quines han de ser les actuacions estratègiques sobre el futur del nucli urbà.

Les propostes per al Poble Nou del Delta són aquestes:

135. Impulsarem la construcció del dipòsit d’aigua, pendent des del 2004, amb el projecte que en aquests moments ja està redactat.
136. Vetllarem per la construcció de la depuradora que està projectant l’ACA abans del 2021 als terrenys que surtin del procés de participació amb els veïns de Poble Nou del Delta.
137. Impulsarem el conveni amb la Diputació de Tarragona i el Bisbat per tal d’executar les obres de restauració de l’església, d’acord amb el conveni que hem redactat, i projectarem el nou centre cívic a l’antiga casa del capellà.
138. Promourem un procés de participació i debat per tal de decidir el futur de Poble Nou del Delta.
139. Millorarem l’estructura de personal municipal al Poble Nou del Delta
140. Implementarem el nou servei de neteja i jardineria, ja adjudicat, que garantirà mitjans tècnics i humans fixos per a Poble Nou.
141. Posarem un punt d’atenció policial al Poble Nou del Delta en temporada d’estiu.
142. Reclamarem a la Generalitat i a la Diputació de Tarragona l’aprovació del Pla Zonal de Carreteres per tal que s’incorpori la carretera de la Ràpita al Trabucador i, així, iniciar les obres del projecte de l’anell viari del Delta.
143. Promourem la millora de les indicacions per tal de facilitar la localització del Poble Nou del Delta per als turistes.
144. Posarem mesures per evitar la pernoctació de caravanes al nucli urbà.

Consulta tot el programa aquí.


Deixa un comentari

La teva adreça electrónica no es publicarà. Els camps marcats * són obligatoris

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies