Els cinc eixos del programa electoral

L’Ajuntament al servei de la gent

Aquest mandat hem posat les persones al centre de totes les decisions, entenent la nostra feina com un servei públic que hem de millorar constantment. És per això que hem apostat per models que aproximen l’Administració municipal a la ciutadania i hem optimitzat els recursos econòmics per poder reduir els impostos i l’endeutament. La millora tècnica i en personal de la Policia Local per fer-la més propera i pedagògica, la recuperació de la figura del defensor de la ciutadania o la baixada de l’IBI són algunes de les actuacions que hem portat a terme per apropar l’Administració a la ciutadania i millorar la seva qualitat de vida. Ara toca continuar treballant per oferir uns serveis públics eficients i de qualitat.

 • Continuarem apostant pel model de policia de proximitat i pedagògica, reforçant les unitats existents i creant la unitat de mediació.
 • Buscarem el suport d’Administracions superiors per obtenir recursos econòmics i, així, continuar creixent com a ciutat.
 • Ampliarem l’actual hotel d’entitats, doblant la seva capacitat, per donar cabuda a les necessitats d’espai de les entitats.
 • Treballarem per ampliar els recursos tècnics i humans de l’Hospital d’Amposta, especialment el servei d’urgències, per oferir un millor servei.

Treball i activitat econòmica

Posar sòl públic a preu assequible, les ajudes a l’emprenedoria i a la contractació, l’increment del 570% a les partides de polítiques d’ocupació, el foment del comerç de proximitat i la creació de plans d’ocupació propis són algunes de les actuacions que hem fet aquesta legislatura per tal de dinamitzar econòmicament la ciutat. Durant aquests 4 anys hem vist com augmentaven el nombre d’afiliats a la Seguretat Social i es reduïa l’atur. Tot i això, encara queda camí a recórrer.

 • Revisarem a la baixa els impostos municipals vinculats a les activitats industrials i comercials de la ciutat, especialment aquelles que apostin per l’eficiència energètica.
 • Continuarem prioritzant la contractació d’empreses locals.
 • Vetllarem per guanyar en competitivitat als polígons industrials garantint la implementació de la fibra òptica i la millora de la mobilitat. A més, potenciarem la creació d’un parc de naus industrials de lloguer a un preu assequible.
 • Continuarem amb les obres de reforma del mercat municipal per consolidar-lo com a punt de referència del producte de proximitat.

Participació i transparència

Fa quatre anys vam comprometre’ns a obrir la democràcia local al conjunt de la ciutadania i ho vam fer amb processos de participació ciutadana i assemblees periòdiques i apostant per la transparència. Per aquest motiu pensem que cal seguir enfortint un govern ètic, transparent i participatiu.

 • Implementarem noves eines per fer més accessible l’Administració a la ciutadania.
 • Consolidarem els processos de participació i en promourem de nous.
 • Seguirem treballant per un Ajuntament totalment transparent, amb parets de vidre.
 • Elaborarem un Reglament de Participació Ciutadana i modificarem el Reglament Orgànic Municipal per adequar-lo als nous mecanismes de participació.

Benestar, cultura, esport i ensenyament

El benestar social, la cultura, l’educació i l’esport són àrees fonamentals per al desenvolupament efectiu de la ciutadania. Per això, aquesta legislatura hem fet especial incidència en elles, augmentant les beques a l’excel·lència i el suport a les AMPES i millorant els centres educatius. També hem recuperat el cicle de teatre i hem potenciat activitats culturals com la Festa del Mercat a la Plaça, hem augmentat el suport a les entitats esportives i l’activitat turisticoesportiva vinculada al Centre de Tecnificació esportiva, i hem projectat noves instal·lacions com el nou pavelló esportiu. En l’àmbit social, hem aconseguit incrementar el 100% dels recursos que arriben de la Generalitat amb la creació del nou servei d’intervenció sociofamiliar i el Club Social de Malalts Mentals, hem posat en funcionament la nova residència de gent gran i hem iniciat les obres del nou casal per a la gent gran. Tenim la voluntat de seguir treballant en aquests 4 eixos per millorar el dia a dia dels ampostins i les ampostines.

 • Promourem el model d’Educació 360 fent que sigui present en totes les polítiques públiques de l’Ajuntament i ampliarem el suport als centres educatius i AMPES afavorint l’accés universal a l’educació.
 • Seguirem donant resposta a les necessitats de creixement de les entitats esportives, ja sigui en infraestructures, manteniment o activitats, i continuarem potenciant el turisme esportiu.
 • Impulsarem polítiques transversals que garanteixin la igualtat social efectiva de tothom, vetllant perquè la major part de recursos de l’Ajuntament retornin a la ciutadania i posant èmfasi en l’augment de la inversió social.
 • Continuarem treballant per la recuperació del patrimoni històric i cultural de la ciutat.

Espai públic, habitatge i sostenibilitat

La gestió i millora de l’espai públic és molt important, no tan sols per la imatge de la nostra ciutat, sinó també per allò que representa en eficiència tenir unes infraestructures adequades. Durant aquests 4 anys hem actuat intensament en clavegueram, pluvials, aigua potable, enllumenat, xarxa de telecomunicacions, camins rurals, urbanització de carrers i supressió de barreres arquitectòniques, i hem constatat que queda molta feina per fer.

 • Continuarem en la projecció i implementació de mesures d’eficiència energètica que ens permetin fer d’Amposta una ciutat més sostenible
 • Crearem borses de clavegueram, asfalt, aigua potable, urbanització de carrers i camins amb una quantia fixa anual per actuar de forma continuada.
 • Impulsarem la recuperació i modernització dels barris de la nostra ciutat amb la participació activa del veïnat.
 • Farem d’Amposta la ciutat de referència en habitatge públic, garantint el dret a l’habitatge per a tothom.

Deixa un comentari

La teva adreça electrónica no es publicarà. Els camps marcats * són obligatoris

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies