Continuem amb la recuperació del patrimoni històric de la nostra ciutat

Des de l’històric vaixell “Santa Susanna” el passat dissabte vam donar per inaugurada la segona fase de la façana fluvial. Aquesta actuació, que va començar l’any passat, ha consistit en la neteja de la vegetació, la restauració de les façanes de les cases que donen al riu, la reparació i adaptació d’alguns elements arquitectònics i la incorporació de nova il·luminació a la zona del Castell i el Poador.

L’actuació més rellevant d’aquesta segona fase ha consistit en la restauració de la façana de l’edifici històric situat sobre la hipotètica cova i ruïnes de Santa Susanna, així com en les restes arqueològiques situades al seu entorn. Aquesta actuació ha permès descobrir la capella de Santa Susanna, que fins ara estava tapada de la vegetació, situada sota el Pont Penjant i que també s’ha aprofitat per restaurar.

D’altra banda, també s’ha restaurat el mirador que s’endinsa al riu en la part posterior d’una altra casa del carrer Victòria, construït sobre un possible baluard de les Guerres Carlines i elements singulars com són l’arc de paons del passatge de la finca del carrer Victòria o les escales de la fàbrica de paredat que antigament permetien accedir directament al riu des d’aquest espai.

Acabada la segona fase, ja s’està treballant amb la tercera que preveu actuacions de millora de la façana fluvial des del pont penjant fins a la descàrrega del canal i que va sortir guanyadora als pressupostos participatius Tu fas Amposta!


Deixa un comentari

La teva adreça electrónica no es publicarà. Els camps marcats * són obligatoris

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies