El Ple aprova l’ús social d’un hort públic

El ple ordinari de gener va aprovar per unanimitat el reglament d’ús d’una parcel·la de poc més de 2.000 metres quadrats, ubicada a la vora del centre Natzaret, que es transformarà en horts socials i ecològics. Un espai que serà una nova eina d’integració per a persones amb risc d’exclusió social, perquè es puguin conrear els seus propis aliments, alhora que ofereixen una activitat educativa i lúdica als ampostins i ampostines, que també fomenten l’agricultura ecològica i tradicional.

L’espai es dividirà en diferents horts, als quals podran accedir tant les organitzacions no lucratives o ONG com els majors d’edat empadronats a Amposta, amb capacitat per a poder assumir la gestió de l’hort, que no disposin de cap altre hort social ni parcel·les rústiques aptes per a activitats agrícoles. El reglament d’ús preveu que tinguin preferència aquelles persones en situació d’atur i risc d’exclusió social; persones que tinguin al seu càrrec una família nombrosa; pensionistes, jubilats o similars que no porten a terme cap activitat remunerada; persones necessitades d’una activitat terapèutica, entitats que facin servir l’hort social per a finalitats pedagògiques, terapèutiques o socials i també les escoles i altres centres d’ensenyament reglat públiques o privades.

El procediment d’adjudicació s’obrirà mitjançant convocatòria de concessió de llicències d’ocupació d’horts socials. Els sol·licitants hauran de presentar la instància pertinent.

 

 


Deixa un comentari

La teva adreça electrónica no es publicarà. Els camps marcats * són obligatoris

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies