La façana fluvial, guanyadora als primers pressupostos participatius

Amb 3.896 punts, la rehabilitació de la façana fluvial ha estat el projecte guanyador del procés de pressupostos participatius Tu fas Amposta! Aquest projecte, que contempla actuacions de millora de la façana fluvial en especial des del pont cap a la descàrrega del Canal, va ser votat per 1383 persones en una de les quatre posicions. És, a més, la proposta que va ser escollida més cops com a primera opció, fet que l’ha convertit en la proposta guanyadora. Així, dels 1383 persones que la van votar, fins a 528 la van escollir en primera opció i li van donar la puntuació màxima (4 punts); 340 persones la van escollir en segona opció (3 punts); 249 en tercera opció (2 punts) i 266 en quarta (1 punt). “Al pressupost del 2019 ja incorporarem aquests 150.000 euros per a poder començar amb la recuperació d’aquesta part de la façana fluvial”, ha dit l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, tot recordant que aquest projecte complementarà el que ja fa prop de dos anys va engegar el consistori amb la recuperació de l’arc gòtic de la façana i la neteja de la part que va des d’aquest arc cap a la desembocadura del riu Ebre.

“Malgrat que aquest és el projecte guanyador, amb els pressupostos participatius tenim també un rànquing de projectes que interessen a la gent i que ens ajudaran a prioritzar altres actuacions”, diu l’alcalde. Així, donar continuïtat al passeig Canal va ser la segona proposta amb més punts (fins a 3.772). En aquest cas, 1.504 persones van votar aquesta opció, però la majoria ho va fer amb segona opció (462) o en tercera opció (405 vots). Només 313 la van votar en primera opció donant-li els 4 punts. La tercera proposta amb més puntuació ha estat la de vegetar i ombrejar les zones verdes, amb 3.287 vots. En aquest cas, fins a 1410 persones van votar aquesta proposta (350 en primera opció; 379 en segona opció; 369 en tercera opció i 312 en quarta opció).

Les altres propostes han quedat d’aquesta manera:

  •  Crear una xarxa de carril bici: 3.278 punts.
  • Revaloritzar la serra del Montsià: 1.896 punts.
  •  Reubicar l’antiga font de la plaça del Mercat: 1.736 punts.
  •  Crear una àrea de pícnic: 1.620 punts.
  •  Ampliar usos pàrquing piscines: 1.187 punts.
  •  Adequar l’àrea de la Carrova: 1.164 punts
  •  Crear una àrea d’autocaravanes: 84 punts

13% de participació

Quant a participació, tal i com ja va avançar l’endemà del tancament del procés, fins a 2.275 persones majors de 16 anys empadronades actualment a Amposta van participar al procés de pressupostos participatius, xifra que representa un 13,01% del total de 17.390 persones. “Estem molt satisfets amb aquesta xifra perquè altres processos similars d’altres municipis se situen en participacions del 5%, i de fet aquesta és la xifra que ens deien els experts com a exitosa”, diu l’alcalde, tot posant en valor la tasca que s’ha fet per apropar la votació als punts a les entitats i els espais amb afluència de gent, com Expoclick o la Fira de Mostres.

D’altra banda, l’alcalde també explica que “en el disseny de procediment vam permetre que també votessin els majors de 16 anys que havien estat empadronats els últims 5 anys a Amposta; això eren 3.431 persones”. “D’aquestes, 37, és a dir, un 1%, han votat”, clou l’alcalde.


Deixa un comentari

La teva adreça electrónica no es publicarà. Els camps marcats * són obligatoris

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies