Menú d'informació
TwitterRssFacebook
Menú de notícies

Nota biogràfica

Vaig nàixer a Amposta l’1 de febrer de l’any 1972. Tinc grans records de la meva infantesa a l’entorn del carrer Orient, al barri del Grau. Aquells amb qui vaig compartir el goig de créixer jugant a qualsevol cosa que se’ns acudia sovintejàvem també en ocasions altres indrets, vora el barranc i el jardí del Bou o el descampat on hi havia els búnquers que van servir d’amagatall durant la guerra.

Durant els primers anys de la meva vida escolar vaig anar al Cervantes. Més endavant, quan ja havia complert els 12 anys, em vaig haver de traslladar al Col·legi Soriano Montagut, on vaig cursar 7è i 8è d’EGB. El batxillerat, a diferència del que era habitual, el vaig haver de fer en la modalitat de nocturn a l’Institut Ramon Berenguer IV. Les persones amb les quals compartia l’aula van ser sempre molt més grans que jo i aquest fet va resultar engrescador. I és que, en una etapa en què el desig per descobrir coses noves no té fi, comptar amb un ventall tan gran de fonts de coneixements es convertia en tot un luxe.

Durant el dia treballava amb els meus pares, a la botiga de llums o al taller. És precisament en aquesta etapa que es gesta una de les aficions més grans que tinc: restaurar antiguitats de tot tipus, però, sobretot, motos clàssiques. I amb l’arribada de l’estiu, els caps de setmana els aprofitava per guanyar-me algun extra fent de cambrer. Alguns anys fins i tot vaig anar a la verema a França.

L’any 1991 començo els estudis d’Enginyeria Industrial a Terrassa, malgrat instal·lar-me a Barcelona, al barri de Gràcia, durant els tres primers anys de la carrera. L’experiència a la capital del nostre país va ser molt positiva i em va apropar a una realitat a la qual no estava gens acostumat. M’hi sentia còmode, però les ganes de tornar al meu territori van anar quallant a mesura que m’apropava a l’últim curs acadèmic. Una sensació que s’accentuava encara més els dies que travessava el riu pel pont penjant d’Amposta, després de períodes llargs lluny de casa.

Per fi, l’any 1998 m’incorporo a treballar al departament d’enginyeria de l’empresa MAI (LEAR), una vegada finalitzada la prestació social substitutòria del servei militar al municipi de Masdenverge. Al cap de tres anys, opto per obrir un parèntesi i acabar el projecte de fi de carrera. Un cop acabo aquesta assignatura pendent, m’obro una empresa i, paral·lelament, inicio una nova etapa professional fent substitucions per al Departament d’Educació: primer a la Sénia i, després, a Tarragona, Flix, Vila-seca, Deltebre i actualment a l’Institut Montsià d’Amposta on tinc la plaça definitiva com a professor de cicles formatius de secundària.

La meva implicació política es remunta a l’any 1999, quan sóc invitat a participar del projecte d’Esquerra anant a la llista de les municipals. No me’n faig militant fins a l’any 2001, arran de la defensa que va encapçalar aquest partit en favor de les Terres de l’Ebre i en contra del transvasament.

L’any 2003 entro per primer cop com a regidor a l’Ajuntament d’Amposta. En aquella ocasió anava de número 4. El salt que Esquerra havia fet en l’àmbit local es va traslladar posteriorment al nacional, amb 23 diputats al Parlament de Catalunya i la incorporació al Govern de la Generalitat. L’any 2007 assumeixo el repte de dirigir els Serveis Territorials del Departament d’Acció Social i Ciutadania i tres anys després m’estreno com a portaveu del Grup Municipal d’Esquerra, agafant el relleu de Marta Cid.

Després dels resultats electorals obtinguts el 22 de maig de 2011, en els quals Esquerra d’Amposta va incrementar en dos regidors més la seva presència a l’Ajuntament d’Amposta, situant la nostra formació política en un espai de referència, Esquerra Republicana em va escollir per encapçalar a la província de Tarragona la llista per a les eleccions espanyoles del novembre, aconseguint un increment considerable de vots a la nostra ciutat respecte els anteriors comicis, però no obtenint representació per Tarragona.

Actualment formo part de l’executiva Regional de la Federació de l’Ebre d’ERC, en qualitat de Portaveu i Secretari de Política Municipal, sóc President de l’Executiva Comarcal del Montsià i Conseller Nacional D’esquerra Republicana de Catalunya.

L’equip de persones que encapçalo treballa convençut de la proximitat d’un canvi d’aires per a la nostra ciutat. Ho fa amb il·lusió, amb ganes d’aportar el millor d’ells mateixos i amb la voluntat d’enriquir el nostre sistema democràtic a través de la política municipal. És per aquesta raó que no defraudarem les persones que han confiat en la nostra opció i que ens han situat com a alternativa real per governar Amposta.