Menú d'informació
Menú de notícies

Publicat per a mai 5, 2015 en Eleccions 2015, Propostes de ciutat | 0 comentaris

Presentem l’horitzó de ciutat que vol per Amposta

RodaEixosUs comparteixo la roda de premsa que vam fer en relació a projectes pensats a llarg termini, per a l’Amposta del futur que volem.  Aquest és el text:

 

 

 

Adam Tomàs presenta l’horitzó de ciutat que vol per Amposta

El candidat d’Esquerra d’Amposta, Adam Tomàs, ha presentat tot un seguit de propostes per sobre el model de ciutat que proposa la candidatura d’Esquerra d’Amposta. Segons Tomàs, ‘hi ha una sèrie de mesures que no són executables a curt termini, però que no podem deixar de planificar-les ja que és absolutament necessari deixar d’actuar sobre el model de ciutat de quatre anys en quatre anys, per passar a definir un projecte a llarg termini i que estigui per sobre de les trobades electorals’.

Una primera actuació, consisteix en recuperar el patrimoni arquitectònic de la ciutat, independentment de si aquest està en mans privades o si és possible que passi a formar part del patrimoni públic. Esquerra d’Amposta, proposa recuperar edificis com el Molí de Miralles, l’Edifici del Sindicat, l’antic Col·legi de les Monges, la casa d’Enric Ramon, l’antic Cinema Oscar o les edificacions de l’antic Molí de Cercós. Tomàs, ha manifestat que ‘aquests són espais que no podem permetre que es perdin, hem de relligar les necessitats de creixement que tenim amb el patrimoni de que disposem per trobar solucions que ens facin créixer com a ciutat’.  Com a possibles actuacions, Adam Tomàs ha apuntat el possible trasllat d’estudis com ESARDI, l’Escola d’Idiomes o l’Escola d’Adults a l’antic Col·legi de les Monges o bé ubicar les dependències de la Generalitat a la casa d’Enric Ramon i el seu entorn.

El portaveu republicà també ha exposat que vol trobar un equilibri entre l’ús de cotxes i els vianants: ‘Amposta es un poble pla, sense grans pendents i per tant possibilita que la gent pugui anar a peu o en bicicleta als diferents llocs. Hem de trobar l’equilibri entre l’ús del cotxe i el poder anar en bicicleta o a peu ja que això a més de millorar la mobilitat  també  ajuda a dinamitzar el comerç’.

Per tal de relligar i connectar diferents espais de la ciutat, Esquerra d’Amposta proposa projectar la unió a través de dos rambles, l’espai del Mercat Municipal fins a la nova estació d’Autobusos, i l’altre de l’Hotel Montsià fins a l’antic l’Escorxador. Segons Tomàs ‘Aquests dos espais plenament urbans es poden transformar en llocs molt més agradables per al lleure del ciutadà, tot connectant-los amb rambles arbrades i carril bici’.

A banda d’aquestes actuacions, Esquerra d’Amposta també ha proposat fer un Pla especial de recuperació del casc antic i del barri del Grau, l’ampliació del carril bici i projectar el creixement de la ciutat per la zona del canalet de la Ràpita de tal forma que el poble quedi tancat per la Nacional 340.

**

Podeu trobar el text original a
http://locals.esquerra.cat/amposta/article/25901/adam-tomas-presenta-lhoritzo-de-ciutat-que-vol-per-amposta#sthash.p6pU4HRa.dpuf

 

Publicar una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>