Menú d'informació
Menú de notícies

Publicat per a mai 13, 2015 en Eleccions 2015, Propostes de ciutat | 0 comentaris

La cultura com a motor per ajudar a dinamitzar Amposta

12 T - MOTOR CULTURAL-02

 

Tot seguit, us comparteixo el text de la nota de premsa que vam enviar ahir sobre aspectes culturals de la nostra ciutat.  Inclou un seguit de propostes per dinamitzar l’activitat cultural d’Amposta a la vegada que per servir la cultura de dinamitzadora de la ciutat.

 

**

Esquerra d’Amposta proposa la realització d’un Certamen Internacional de Bandes

 

Tomàs vol fer de la cultura un motor que ajudi a dinamitzar Amposta

Aquest matí la candidatura d’Esquerra d’Amposta ha presentat algunes de les seves propostes electorals en matèria de cultura. L’alcaldable Adam Tomàs ha manifestat que si alguna cosa caracteritza a Amposta és que som una ciutat culturalment molt inquieta i és per això què entenem aquesta singularitat com una oportunitat per dinamitzar també econòmicament la ciutat’.

En aquest sentit la candidatura d’Esquerra d’Amposta pensa que s’han d’aprofitar les potencialitats que ja té la ciutat en l’àmbit cultural per aprofitar-ne la dimensió econòmica. Com a exemple Tomàs ha posat la Festa del Mercat a la Plaça: ‘aquesta recreació, que ens permet traslladar-nos a principis del segle XX, s’ha d’enfortir i crear la figura del director artístic i professionalitzar-la, com passa amb altres recreacions de poblacions properes, per obrir-la a l’exterior i fomentar l’arribada de turistes’.

Una altra proposta d’actuació, fa referència a la creació d’un cicle estable de teatre per a adults i un altre de teatre infantil i familiar. Segons Tomàs ‘No s’entén que amb la demanda que tenim per part dels ciutadans, que acaben marxant a poblacions veïnes, no haguéssim estat capaços de crear un cicle més o menys estable. Lluny d’això, s’ha deixat de fer fins i tot el teatre infantil’.

Una de les propostes destacades que fa Esquerra d’Amposta per la nova legislatura és la conservació i la catalogació del Fons d’Art Municipal. Tomàs, ha manifestat que ‘una gran quantitat del patrimoni artístic municipal està pendent de correcta conservació i catalogació, com a ciutat no ens podem permetre el luxe de perdre cap de les obres que en formen part’.

Pel que fa a l’àmbit musical, la candidatura d’Esquerra d’Amposta aposta per ampliar el suport econòmic a les escoles de música i el foment de la tecnificació musical al instituts. En aquest mateix àmbit, aquesta candidatura, també aposta per la creació d’un Certamen Internacional de Música. Segons Tomàs ‘Aquest Certamen impulsarà Amposta des de la vesant musical i fomentarà durant un cap de setmana la visita de milers de persones, que també ajudaran a dinamitzar el comerç, els establiments hotelers i restaurants, no tan sols d’Amposta si no de la comarca’.

Podeu trobar la nota de premsa original al següent enllaç:
http://locals.esquerra.cat/amposta/article/26242/esquerra-damposta-proposa-la-realitzacio-dun-certamen-internacional-de-bandes#sthash.Hj2Mwf6T.dpuf

Publicar una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>