Menú d'informació
Menú de notícies

Publicat per a mai 20, 2015 en Eleccions 2015, Nova Amposta, Propostes de ciutat | 0 comentaris

Apostem per l’estalvi energètic com a eina per reduir la despesa

foto-adam

Us adjunto el text de la nota de premsa que vam enviar en matèria energètica. Crec que heu d’estar assabentats de tot allò que proposem i en què creiem.

**

 

Esquerra d’Amposta aposta per l’estalvi energètic com a eina per reduir la despesa

El candidat d’Esquerra d’Amposta, Adam Tomàs, ha presentat aquest matí les seves propostes en matèria d’estalvi energètic i en optimització de recursos. Tomàs, ha manifestat que ‘Amposta és una ciutat verge en matèria de reducció de despesa d’energia i de subministrament en renovables, i això és un potencial que Esquerra d’Amposta volem aprofitar fent una gestió eficient de les instal·lacions i espais públics per tal d’assolir els objectius europeus de reducció de consums i ús d’energies renovables.

Una de les actuacions que vol realitzar Esquerra d’Amposta per reduir la despesa energètica és canviar l’enllumenat actual per leds. Tomàs, ha recordat que al desembre del 2013, al debat de pressupostos municipals, Esquerra d’Amposta ja va reclamar que es canviés l’enllumenat atenent a les  indicacions de l’auditoria feta pel CODE, però el govern municipal de CiU no ho va voler fer. Tomàs s’ha compromès a substituir l’enllumenat actual de leds, fet que segons el candidat a l’Alcaldia ‘permetria estalviar el 40 % de la despesa en enllumenat que avui dia és superior als 450.000 euros anuals’.

Adam Tomàs ha relacionat la negativa de CiU a canviar l’enllumenat públic en el fet ‘que el govern de CiU no fa una planificació adequada de les actuacions a fer, i per tant algunes despeses municipals com la de l’enllumenat no s’ha reduït, mentre la majoria de pobles del voltant ja ho han fet’.

Esquerra d’Amposta, també aposta per aprofitar la necessitat de substituir el sostre del Mercat Municipal, que actualment està en gotelleres i pot comportar un perill per als ciutadans, per ubicar-hi en aquest un sistema d’energia renovable. Segons Tomàs ‘a més d’arrengar el sostre es podria aprofitar per posar un sistema de subministrament  d’energia renovable que ajudés a abastir el mateix Mercat i produir estalvi’.

Un altre punt del programa d’Esquerra d’Amposta, fa referència a la implementació programa Europeu 50-50 a les escoles, de manera que les escoles que hi participen reben el 50 % de l’estalvi en la despesa energètica que aconsegueixen.

 Finalment, Tomàs, ha manifestat que ‘des d’Esquerra d’Amposta som molt conscients que estem gestionant diner públic, els diners dels ciutadans, i que hem de ser molt curosos en fer inversions que ajudin a rebaixar les despeses, optimitzar els recursos i també ajudar en la millora medi ambient’.

Podeu trobar el text original a:

 

Publicar una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>