Menú d'informació
Menú de notícies

Publicat per a abr 24, 2015 en Eleccions 2015, La candidatura, Nova Amposta | 0 comentaris

Presentem la candidatura i les prioritats

RodaEixos

 

Esquerra d’Amposta presenta una candidatura renovada que té com a principal objectiu la creació d’ocupació

 

La regeneració política i l’atenció a les persones són els altres dos grans eixos del programa

 

El candidat a l’alcaldia d’Esquerra d’Amposta, Adam Tomàs, ha presentat aquest matí els integrants de la seva llista electoral, tot destacant la pluralitat i renovació de la mateixa. Segons Tomàs ‘el fet de què Amposta sigui una ciutat plural, fa del tot necessari que, aquells qui la governin, també ho siguin, ja què d’aquesta forma es representa millor a la ciutadania’.

 A l’hora de confeccionar la llista, Esquerra d’Amposta ha sumat independents i persones provinents de diferents formacions polítiques. ‘De les 23 persones que configuren la llista, solament 13 provenen de formacions polítiques, la resta, són independents sortits de diferents àmbits de la ciutat que s’incorporen amb la voluntat de millorar-la’, ha reconegut Adam Tomàs. Tanmateix, a banda de les persones que conformen la llista, també s’ha creat la plataforma ciutadana “Sumem Amposta” formada per una seixantena de persones de la societat civil ampostina que donen suport a la candidatura de Tomàs.

Pel que fa al programa electoral d’Esquerra d’Amposta, es fonamenta en 3 eixos principals: l’ocupació, la regeneració democràtica i l’atenció a les persones. Aquests eixos es desenvolupen en 10 punts programàtics que alhora es concreten en 150 actuacions de govern.  Segons Tomàs El nostre compromís amb l’electorat passa per desenvolupar un programa de govern que tingui com a punts més destacats assentar les bases d’una Amposta que sigui capaç d’afrontar els principals problemes de la gent. Volem que Amposta sigui una ciutat per viure, però també una ciutat on poder treballar’.

Algunes de les propostes més apuntades per Adam Tomàs hi ha la creació de plans d’ocupació locals propis més enllà d’aquells que generen d’altres administracions superiors, i també, crear una convocatòria de subvencions per a les empreses i autònoms que contractin persones en situació d’atur.

Pel que fa a la regeneració democràtica, a més a més dels tres compromisos ja anunciats per Tomàs en cas de ser alcalde, Esquerra d’Amposta portarà diferents mesures per fomentar la participació ciutadana i la transparència en la gestió. Segons l’alcaldable Adam Tomàs ‘l’Ajuntament ha de tenir parets de vidre, transparents de manera que els ciutadans sàpiguen tot el que passa portes endins’.

En l’àmbit social i d’atenció a les persones el candidat d’Esquerra d’Amposta ha anunciat la creació d’un ‘Pla de  rescat social’ que concreti i faci realitat el mínim vital garantit, és a dir, que garanteixi el dret a l’alimentació bàsica de totes les persones i els subministraments bàsic d’aigua, llum o gas.  També en l’àmbit de l’atenció Esquerra insistirà en aconseguir places públiques per a la nova residència de gent gran.

Per Tomàs l’objectiu és ‘dibuixar des de cadascun dels 10 àmbits d’actuació que recollirà el programa un model de ciutat nou. És evident que hem de gestionar la urgència i la immediatesa del dia a dia, però cal saber on hem d’anar i com volem que sigui la ciutat’.

 —

Aquest text correspon a la roda de premsa d’ahir, dia de Sant Jordi, i què podeu trobar també a:

http://locals.esquerra.cat/amposta/article/25659/esquerra-damposta-presenta-una-candidatura-renovada-que-te-com-a-principal-objectiu-la-cre#sthash.SvJrMHQ9.dpuf

Publicar una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>