Menú d'informació
Menú de notícies

Publicat per a gen 28, 2015 en L'últim Ple | 0 comentaris

Esquerra d’Amposta rebutja utilitzar l’Hospital comarcal per avalar 6 milions del préstec hipotecari de FUSSMONT per construir la nova residència de gent gran

110922.teatro.municipal.crisiscatala

En el Ple de l’Ajuntament d’Amposta d’aquest dilluns, el grup municipal d’Esquerra d’Amposta hem mostrat la nostra disconformitat amb la utilització de l’Hospital Comarcal per avalar els 6 milions d’euros del préstec hipotecari que ha fet la Fundació Privada de Serveis Socials del Montsià (FUSSMONT) per construir la nova residència de gent gran. No s’entén que s’hagi de posar l’Hospital Comarcal com aval quan la pròpia residència té un valor de més de 14 milions d’euros, i que el banc demani un aval només s’explica per la falta de viabilitat de la nova residència si no hi ha augment de número de places públiques.
I això no ho diu Esquerra d’Amposta, segons un informe de la mateixa FUSSMONT, per fer viable la residència nova d’Amposta caldrien 130 places, lluny per tant de les 77 places públiques actuals. Suposo que és per això que l’alcalde, Manel Ferré, s’ha quedat sol en aquesta decisió, ja que tots els grups de l’oposició van votar en contra de la proposta feta per l’equip de govern de CiU.
Hem volgut recordar que Esquerra d’Amposta fa anys que demanem un compromís escrit de l’actual govern de la Generalitat per tal d’avalar la viabilitat d’aquest equipament, compromís que l’alcalde, Manel Ferré, mai ha considerat necessari.
En aquests moments, hi ha gairebé 10.000 persones en llista d’espera per accedir a places de residència de gent gran a Catalunya, i hi ha 6000 places buides. Com és que aquestes places no s’omplen amb la gent que està esperant?? Perquè la Generalitat no te recursos per pagar-les.
Perque llavors hem d’acabar la residència en 8 mesos si sabem que la Generalitat no ens donarà places públiques? Perquè a l’hora de construir la residència, Manel Ferré, ha prioritzat la data de la seva inauguració abans de les eleccions municipals. Enlloc de construir la residència de presses i corrents en un termini tant curt de temps, s’hagués tingut que planificar amb un major termini d’execució ja que d’aquesta forma s’hagués obert la porta a que empreses d’Amposta participessin en la seva construcció.
Si s’hagués fet en el període normal per a una obra de 12 milions d’euros, un any i mig o dos, més d’un centenar de famílies ampostines haurien pogut tenir feina, cosa que els hagués ajudat a pagar els seus impostos i augmentar el consum, de manera que tota la societat ampostina s’hagués vist beneficiada d’aquest diners que ara marxaran gairebé tots fora.
D’altra banda, al mateix ple, hem qüestionat que l’Ajuntament pretengui pagar un lloguer a FUSSMONT per l’edifici que ocupa l’actual residència de 10.000 euros mensuals, al costat del Museu de l’Ebre, tal com consta a la proposta de pressupostos. Aquest edifici era propietat del mateix Ajuntament i el va cedir de forma gratuïta a FUSSMONT. Amb aquesta operació el queepretén l’alcalde és desviar 120.000 euros a l’any de l’Ajuntament a FUSSMONT i d’aquesta forma poder sufragar part de les pèrdues que li suposarà a la Fundació posar en funcionament una residència que amb les places que té concertades actualment no és viable. Esquerra defensarà que quan aquest edifici quedi buit, retorni al poble i es pugui cedir de forma gratuïta a les entitats.
En aquest mateix Ple, es va aprovar per unanimitat la moció presentada per Esquerra d’Amposta en la que es demanava que es realitzés una auditoria de la gestió de l’Hospital Comarcal i de FUSSMONT dels anys 2009 al 2014. El rerefons d’aquesta moció són les 14 contractacions irregulars que s’ha detectat amb una auditoria que va realitzar l’Hospital Comarcal l’any 2013 i que sumen una xifra de més de 4 milions d’euros. Demanem màxima transparència en la gestió de l’Hospital Comarcal i de FUSSMONT, tot recordant que a hores d’ara tant l’Hospital com la Fundació estant sent investigats pel cas INNOVA.

Publicar una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>