Menú d'informació
Menú de notícies

Publicat per a des 17, 2014 en L'últim Ple | 1 comentari

Les prioritats d’Amposta

tesoroEl dilluns 24 de novembre es va celebrar el Ple d’aquest mes i vam poder certificar la proximitat de les eleccions per les accions poc ètiques de l’equip de govern de CiU.
Un del punts de l’ordre del dia, el més significatiu per a Esquerra d’Amposta, ha estat una modificació de crèdit, concretament la número 21 d’aquesta legislatura. Per tal que tothom, ho entengui, aquestes modificacions s’utilitzen per moure partides de diners entre les que encara en tens i les que ja t’has gastat i vols ampliar-les, i si en portem 21 és que no es va fer massa bé el pressupost.
Un cop més, el que fa CiU és ampliar les partides per fer més despesa en mitjans de comunicació, en definitiva per multiplicar les seves aparicions als diaris i a les televisions mesos abans de les eleccions. Per tal que us feu una idea, l’any 2011, any electoral municipal, per aquest concepte la despesa va passar de 35.000 € a 105.000 €, és a dir, es va incrementar en 70.000 € més (gairebé 12 milions de les antigues pessetes).
Ara , com tornen a venir eleccions, CiU vol fer el mateix. Al Ple del mes de octubre va ampliar en 7.000 € una partida de comunicació, i en aquest últim Ple del mes de novembre la va augmentar en 18.000 € més. Això fa un total de 25.000 € que es pensa gastar de més l’equip de govern municipal en comunicació, per tal de ‘publicitar’ totes les inauguracions i actes que té previstos fer els darrers mesos abans de les eleccions.
I mentrestant a quantes entitats i persones que han demanat ajuda a l’Ajuntament se’ls hi ha dit que no hi ha diners i que la situació és molt complicada? L’any 2013 Esquerra d’Amposta vam demanar una reducció de la contribució del 50% per a les unitats familiars que cobrin menys del sou mínim interprofessional, i la resposta de CiU va ser que no es podia fer això, que no hi havia diners per fer-ho.
Amb aquests 25.000 € hauríem pogut ajudar un centenar de famílies, però segurament és més important que l’alcalde i els seus regidors apareguin inaugurant obres als diaris o televisions.
També s’haguessin pogut destinar a una altra proposta d’Esquerra d’Amposta, com era la subvenció a empreses que contractessin ampostins en atur. Els hi vam demanar començar amb una partida petita, uns 20.000 euros, però tampoc no sabien d’on podien treure aquests diner i tampoc ho van voler fer. Hauríem pogut ajudar a la contractació de gent en situació d’atur, però també és més prioritari sortir a les fotos.
Una altra manca de priorització i d’ètica en les polítiques del govern municipal és la creació d’una partida de 20.000 euros per tal de posar il•luminació a la façana de l’Ajuntament. Lluny de discutir sobre si s’ha de fer o no, Esquerra d’Amposta vam apel•lar a gastar-los en una cosa més prioritària i que a més hi ha un acord de Ple de fa més d’un any amb el compromís de fer-ho. Es tracta de la substitució de la canaleta de la Plaça del Mercat, on molta gent gran ja ha sofert accidents i es urgent actuar-hi.
La resposta de l’alcalde va ser que no calia que ens preocupem ja que l’Ajuntament té una assegurança de responsabilitat civil i per tant queda cobert. Indignant, no?
La prioritat de l’Ajuntament ha de ser garantir la seguretat dels ampostins i ampostines, i fer tot el possible perquè no passin accidents, no n’hi ha suficient en fer una assegurança i esperar que vagin entrant demandes de responsabilitat civil, que estem parlant d’uns afectats que en gran part són gent gran i amb mobilitat reduïda.

1 Comentari

  1. Si el govern actual es gasta la caixa de gener a maig, que us quedarà si entreu al govern?
    Crec que s’hauria de limitar les partides en aquests casos però deu ser un fet cíclic cada 4 anys.
    Desitjo que sereu més conscients a l’hora d’elaborar els pressupostos, per que aquesta desfeta s’ha de corregir.

Publicar una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>