Menú d'informació
Menú de notícies

Publicat per a mai 2, 2013 en L'últim Ple | 0 comentaris

El Ple aprova regularitzar l’atorgament dels complements de productivitat al personal de l’Ajuntament d’Amposta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Finalment, CiU ha entrat al solc i ha aprovat una moció presentada pel Grup Municipal d’Esquerra que reivindicava fixar un marc de criteris objectius que reguli l’atorgament dels complements de productivitat al personal de l’Ajuntament d’Amposta. El consistori compta, en el Pressupost corresponent a l’exercici 2013, d’una partida de 107.393,22 € que es destina a incentivar la productivitat dels treballadors municipals. Aquesta distribució, actualment, es fa seguint el criteri exclusiu de l’equip de Govern, però amb l’aprovació d’aquesta moció, CiU s’haurà de cenyir aviat a un reglament que serà aprovat pel Ple.

La moció incloïa molts més punts, com ara establir la quantitat de 3.000 € com la xifra màxima que pot percebre un treballador de l’Ajuntament d’Amposta en concepte de complement de productivitat, però Esquerra hi ha renunciat per afavorir el vot positiu de CiU. Per al Grup Municipal d’Esquerra, avançar en l’ordenació d’aquesta matèria, encara que només sigui fent un petit pas, ja és molt, atès que la dinàmica actual és injusta i sempre s’aplica amb un informe desfavorable d’Intervenció.

D’altra banda, CiU ha votat en contra de les altres tres mocions que hem presentat. Entre aquestes, n’hi havia una que demanava establir un pla de reducció del dèficit anual de la Piscina Municipal d’Amposta, perquè l’Ajuntament d’Amposta ha de fer front a un dèficit anual que oscil·la, durant l’últim trienni, a l’entorn dels 200.000 €.

Malauradament, tampoc ha prosperat una iniciativa que perseguia manifestar el suport del consistori a la creació d’un únic organisme de gestió de les polítiques ambientals de les comarques del Montsià i el Baix Ebre, que incorpori el Consorci per a la Gestió de Residus del Montsià, el Consorci per a la Gestió de Residus del Baix Ebre i el CODE. A la Ràpita, aquesta moció es va aprovar amb el suport de tots els grups a l’oposició i l’absenció de CiU, perquè, al final, es va entendre que la prioritat és la reducció de la despesa pública, també en el tractament dels residus. Una reducció que en el cas d’Amposta seria de 72.000 € l’any.

Un dels punts significatius del ple ha estat l’aprovació de les bases reguladores per atorgar ajudes per pagar l’impost sobre les transmissions de la vivenda habitual a aquelles famílies que perden la seva vivenda habitual a causa d’una execució de la hipoteca, presentada per Esquerra d’Amposta i a la que tots els grups amb representació al ple han donat suport, ja que proposa donar una ajuda a les famílies que a banda de quedar sense casa es veuen obligades a pagar un impost sobre l’increment del valor dels terrenys quan la pèrdua de la vivenda es deu precisament a la impossibilitat de fer front al deute hipotecari.

La línia d’ajudes va destinada a pal·liar els efectes negatius que es produeixen com a conseqüència de les transmissions de la vivenda habitual (plusvàlua) que generen un deute de la família desnonada amb l’ajuntament.

D’aquesta manera, se subvencionarà un 95% de l’import que deuria la persona desnonada en concepte de plusvàlua.

Publicar una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>