Menú d'informació
Menú de notícies

Publicat per a abr 13, 2013 en Articles | 0 comentaris

Pressupost participatiu a Amposta

presupuestos participativos

Estem en un moment en el qual la ciutadania ens demana, als polítics, eines que els permetin participar d’una manera més activa en les decisions del dia a dia de les gestions polítiques. Una participació que vagi més enllà d’emetre un vot cada quatre anys i que això signifiqui un xec en blanc per fer i desfer amb total discrecionalitat.

Esquerra Republicana de Catalunya ha recollit aquestes demandes i per això va proposar al Parlament la incorporació de pressupostos participatius en l’àmbit local, perquè el ciutadà pugui actuar com a agent decisori sobre l’ús i les destinacions de determinats projectes.
Des del Grup Municipal d’Esquerra d’Amposta hem intentat introduir aquesta proposta presentant una moció que reclamava a l’Ajuntament impulsar projectes ciutadans proposats per les associacions, les entitats i els agents socials locals, de manera que el ciutadà pugui actuar com a agent decisori sobre l’ús i les destinacions de determinats projectes.

No és una proposta nova, perquè aquesta filosofia ja es desenvolupa amb total normalitat en altres municipis, com és el cas d’Ascó, que aquest any destinarà prop de 600.000 euros a reformar els carrers per evitar ensopegades dels veïns. En el cas d’Amposta, això podria suposar, per exemple, la substitució de la canal que creua la plaça del Mercat i que tantes caigudes ha provocat.
Lamentablement, CiU no va donar suport a aquesta moció, i això que aprovar-la no hauria suposat cap increment de pressupost per al consistori, perquè el que demanàvem des del Grup Municipal d’Esquerra era que la destinació d’un 1,5 % de l’actual pressupost el pogués decidir el poble. CiU va votar-hi en contra i va dir que l’aprovaria si Esquerra donés suport als propers pressupostos municipals del 2014, però, òbviament, Esquerra no ho vam acceptar, perquè entenem que destinar l’1,5 % del pressupost municipal a fomentar els pressupostos participatius no ha de ser un xec en blanc que avali el 98,5 % restant del pressupost.

Amb aquesta decisió, la ciutat d’Amposta ha perdut l’oportunitat de liderar un canvi important a favor de la participació ciutadana i la transparència. CiU considera que amb el diàleg que manté amb les entitats i els habitants de la ciutat n’hi ha prou, per decidir en què s’han d’invertir els recursos públics que gestiona, aplicant la seva majoria absoluta des de fa més de 25 anys a l’Ajuntament d’Amposta.

Adam Tomàs
Portaveu del grup municipal d’Esquerra d’Amposta

Publicar una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>